Dag 9 Anuradhapura – Dambulla (85 km)

Vanochtend om 7 uur vertrokken om zo de warmte wat voor te zijn. Dit keer wilde we niet over de snelweg maar op B-wegen of zelfs grindwegen fietsen. Wat een prachtige dag was dit weer! We fietsen door dorpjes, door rivierbeddingen, over rode gravelwegen, heel veel rijstvelden, veel bananenplantages, allerlei groenten, pompoenvelden en palmbomen.

Hier is men aan het turfsteken

Ook werden we steeds aangesproken met: Where are you going. Het was niet de meest gangbare route die we fietsten. Maar wel erg prachtig.

We werden in de ochtend wel gewaarschuwd voor overstekende olifanten even verderop in de jungle waar we doorheen fietsten. Gelukkig kwamen we geen olifant tegen. In Eppawala zagen we een processietocht met kinderen (Perahera).

We kwamen langs twee gigantische meren (Balalu Wewa en Ibbankatuwa Wewa) waar ze heerlijk in aan het zwemmen waren. Deze meren worden hier ook tanks genoemd en worden gebruikt voor de irrigatie van de akkers.

Balalu Wewa

Ibbankatuwa Wewa

Dambulla Fish Breeding Center (Viskwekerij)

In de schaduw hebben we ons lunchpakketje van Lulu’s resort genuttigd. 

Gelukkig hebben we veel in de schaduw kunnen fietsen. Om 15.00 uur fietsten we langs de grottempels van Dambulla. Even hebben we overwogen om ze alvast mee te pikken, maar we wilden toch wel graag naar ons hotel Lake View family resort. Om 15.30 uur kwamen we hier aan na bijna 85 km. Nu zitten we aan een thee/koffie/watertje. We hebben heerlijk gedoucht en we kunnen hier ook eten.

Een reactie op “Dag 9 Anuradhapura – Dambulla (85 km)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.