Dag 8 Anuradhapura en Mihintale

Ook vandaag doen we het nog rustig aan. We zijn naar de New Town gefietst en hebben daar heerlijk koffie en thee gedronken met wat lekkers erbij.

Het busstation

Rond de middag nog even een duik genomen in het zwembad en om 16:00 zijn we met de tuktuk vertrokken naar het tempelcomplex bij Mihintale.

Zo’n 11 kilometer ten noordoosten van Anuradhapura ligt de bergtop Mihintale. Deze bergtop is een van de belangrijkste bedevaartsoorden voor boeddhisten op Sri Lanka. Mihintale wordt gezien als de plek waar het boeddhisme op Sri Lanka van start ging. Hier vond de ontmoeting plaats tussen de boeddhistische monnik Mahinda en koning Devanampiya Tissa, die vervolgens het boeddhisme in Sri Lanka introduceerde.

Onze chauffeur stopte eerst nog bij de ruïnes van het oude monnikenklooster bij Kaludiya Pokuna (de zwarte vijver).

Om bij het tempelcomplex te komen moet je ruim 300 trappen beklimmen, maar eenmaal boven is het de inspanning meer dan waard. Bovenop de berg zie je de Aradhana Gala Rock, een rots die boven het landschap uit piekt, het grote witte Boeddhabeeld en de witte stoepa. Bij aankomst hebben we een gids genomen en die heeft ons ook de fotogenieke plekken aangewezen. Hij probeerde ook wat Nederlandse woorden te gebruiken. Op de Gala Rock was het al erg druk met mensen en onze gids wist een betere en minder winderige plek voor de zonsondergang. Dit was aan de zijkant van de witte stoepa.

Wat een adembenemende ervaring! Snel met de tuktuk, het is al donker, terug naar het hotel.

Morgen fietsen we al vroeg naar Dambulla.

2 reacties op “Dag 8 Anuradhapura en Mihintale”
  1. Wat een bijzondere dag, hoewel de ene bijzondere dag de ander beleefd wordt volgens mij! Echt leuk om met jullie mee te lezen! Kus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.