Dag 5 Puttalam – Anuradhapura (74,4 km)

De route van vandaag

Ons huisje was prachtig maar we hadden toch wel last gehad van de trommels en zang. Om 23.30 uur werd het gelukkig stil. Wel mooi hoe hier een verjaardag wordt gevierd. 

Om 08.30 uur namen we voor het eerst een Srilankaan’s ontbijt bij het zwembad. We kregen Anuda (een fris melkdrankje), coconut sambol, (geraspte kokos, limoen, rode ui, knoflook en chilikruiden), een bakje met vis in rode currysaus, dhalcurry (linzen in romige kokosmelk met kruiden) en steamhoppers (witte noodles) en  thee. Het smaakte heerlijk. Intussen werd hier alles verder voorbereid voor de eerste verjaardag van een tweeling. 

Om half tien zaten we pas op de fiets. Omdat het zondag is en er zo goed als geen vrachtverkeer is hadden we besloten op de A12 te fietsen voor een snelle verplaatsing tussen Puttalam en Anuradhapura. Hier blijven we 2 nachten. Anuradhapura is een van de oude koningssteden van Sri Lanka. De stad, gelegen in het noordelijk centrale gedeelte van het land, staat bekend om de overgebleven ruïnes uit deze tijd. In Anuradhapura zie je vele stoepa’s, tempels en andere historische bouwwerken.

Om tien uur zagen we twee apen net naast ons in de berm lopen. Vreemd zo dicht aan de hoofdweg. Voor ons de eerste kennismaking met wilde apen. Daarna werden via reclameborden en verkeersborden gewaarschuwd voor overstekende olifanten.

Gelukkig hebben we die niet gezien. Het schijnt dat ze ‘s avonds vaak de weg oversteken. 

De weg ging heuvel op heuvel af door prachtige watergebieden met o.a. veel aalscholvers en witte (zilver) reigers. Ook de rijstvelden zien we steeds meer.

Het was erg warm (ruim 37 graden) met weinig beschutting, maar gelukkig een windje en volop stalletjes om wat te drinken of te eten.

Op een gegeven moment zagen we links een boedistisch tempelcomplex en aan de overzijde van de weg een katholiek kapelletje.

Om 15.00 uur kwamen we na 74,4 km aan bij Lulu’s Resort waar we een heerlijke duik in het zwembad hebben genomen. Onze fietskleding hebben we afgegeven voor de wasservice. Het is zo vochtig hier dat het niet droogt. Straks gaan we op advies van het hotel naar een restaurant hier verderop. Gasten uit het hotel hebben daar gisteren ook gegeten en vonden het eten heerlijk. We zijn benieuwd.

7 reacties op “Dag 5 Puttalam – Anuradhapura (74,4 km)”
  1. Hoi Henny en Andri,leuk om weer meegenomen te worden op jullie reis. Al die foto’s geven ook nog eens een mooi beeld. Gelukkig zijn de fietsen heel overgekomen zodat er gelijk kon worden gestart. Veel plezier op jullie reis.
    Gr Marty

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.