Dag 4 Ettukala – Puttalam (110 km)

De route van vandaag

Vanochtend na weer een heerlijk ontbijt om 09.15 uur op de fiets vertrokken richting Puttalam.

We gingen snel met het verkeer mee. In deze omgeving zijn nog heel veel katholieke en we zien ook heel veel kapelletjes. Ieder dorpje is bezig met de voorbereiding voor morgen want dan is het feest van St. Sebastiaan. Overal vlaggetjes en slingers. Het pad naar de kerk krijgt een boog van bloemen of kokosnoten. Onderweg fietsen we ook constant met de zee aan de linkerkant. De golven sloegen goed neer op het strand.

Na een tijdje kwamen we bij een monument ter nagedachtenis aan de tsunami van kerst 2004.

En meisje vertelde dat op dit stuk zo’n 500 personen omgekomen zijn. De meeste doden zijn in het zuiden bij Galle gevallen. Langs de weg zagen we meerdere begraafplaatsen, maar de eerste kwam wel even binnen. Het weer was net zoals gisteren, bewolkt en 35 graden. Maar het was heel goed te doen want we hadden een heerlijk windje erbij.

We fietsten  langs diverse dorpjes waar aan de weg veel vis werd verkocht. Het rook dus niet al te fris, maar we vonden het erg leuk om er voorbij te fietsen. Constant riepen en zwaaide mensen naar ons.

Kinderen die ons aan zagen komen renden als een gek naar de weg om gedag te zeggen. Hello how are you, en een getoeter van jewelste. We kregen haast pijn in onze kaken van al dat groeten en de vriendelijke lach. Wat een hartelijke mensen zijn het toch! Maar we voelen ons wel bekeken.

Naarmate we dichter bij Puttalam kwamen veranderde het geloof in moslims. Hier liepen dames weer in burka en de mannen hadden lange witte gewaden aan. Ook hier waren ze erg vriendelijk.

We fietsten daarna langs de zoutpannen van Puttalam. In Puttalam zijn we om half zes bij Royal Green garden aangekomen. We hebben vandaag 110 km gefietst en hebben een heerlijke duik in het zwembad genomen. Omdat er vanavond een verjaardagsfeest is mochten we wel eten maar het restaurant was gereserveerd. Uiteindelijk hebben heerlijk gegeten in de tuin van het restaurant met een fruitsalade toe. De muziek begint volop te spelen, ben benieuwd of we er veel last van krijgen. 

2 reacties op “Dag 4 Ettukala – Puttalam (110 km)”
  1. Wat een prachtig land en de mensen allemaal zo vriendelijk.jullie hebben al veel gezien ,en daar is het ook warm hier ook gelukkig van daag iets minder.wensen jullie nog veel fietsplezier ome Adriaan en tante Ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *