Dag 3 Negombo en omgeving

Gisterenavond voor de eerste keer uit Sri Lankaanse keuken gegeten. Dit was ontzettend lekker. Rond negen uur zijn we gaan slapen. Vanochtend tot half negen geslapen. Klokje rond. Na een super uitgebreid Engels ontbijt en vers fruit zijn we met de tuktuk naar de vismarkt gegaan. Wat een prachtig iets was dat. Overal hard werkende mensen die de vis verkopen en op het strand lagen de sardientjes te drogen.

Daarna doorgelopen naar de lagoon waar de vissersboten binnenkomen.

Ook dat was een drukte van jawelste. Prachtig hoe de kleine sardientjes uit de netten worden gehaald en in ronde manden naar de markt gebracht worden.

Ook super grote vissen. Daarna hebben we op 10 minuten op een kruispunt onze ogen hebben uitgekeken naar het verkeer zonder ongelukken. Het is ons duidelijk dat de brutaalste voorrang neemt en krijgt. Morgen gaan wij deelnemen aan dit verkeer……

Rond half een hebben we een tuktuk genomen pvmonaar de Muthurajawela wetlands. Een prachtig natuurgebied met veel exotische vogels, watervaranen en mangrove. Mangroven zijn bomen of struiken die in mangroveleefomgevingen voorkomen. De mangrove wordt door het WWF gezien als het 14e bioom, dit zijn grote ecosystemen. Het omspant slechts 0,3% van het landoppervlak en is daarmee het kleinste landbioom.

Mangrove

Indische aalscholver

Een watervaraan

Het was een dag met veel indrukken en we voelen ons heerlijk thuis. 

4 reacties op “Dag 3 Negombo en omgeving”
  1. Hoi Henny en André.
    Zojuist jullie eerste dagengezien en gelezen.
    Prachtig om te zien. Veel plezier en Geniet ervan
    Groetjes vanuit sicilie

  2. Haai lieverds wat een leuke informatie weer super leuk om zo mee te kunnen reizen.lieve groet van ons .en succes met fietsen morgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *