Dag 2 Dubai – Ettukala (Negombo)

Met een kleine vertraging zijn we vertrokken naar Colombo. Maar hopen dat ook de fietsen in dit vliegtuig zitten. De vlucht verloopt voorspoedig en we landen om 08:45. Via de immigratie, een mooie sticker en stempel in het paspoort, lopen we naar de bagageband. Hier staan de fietsdozen al netjes tegen de zijwand geplaatst. De dozen zien er wel gehavend uit. Eerst geld pinnen. We kunnen max 50.000 Sri Lankan Rupel (Rs) en staat voor €270. (100 Rs is €0,54). Ook heb ik op het vliegveld een prepaid simcard gekocht. Deze is 1 maand geldig en heeft 9GB dataverkeer. Ondertussen heeft Henny een taxi geregeld. Om half elf kwamen we bij ons eerste hotel Serendib village guesthouse waar we twee nachtjes blijven om te acclimatiseren. We werden hartelijk ontvangen met een verfrissing in de prachtige tuin aan de waterkant. Gelijk zagen we al twee ijsvogeltjes en andere vogels. De vogelgeluiden zijn prachtig en er lopen veel honden los die erg loom zijn. Onze kamer is prachtig , de sfeer is heerlijk hier.

De fietsen uitgepakt en gelukkig zijn ze goed overgekomen.

Omdat we de nacht zo goed als overgeslagen hadden hebben een paar uur geslapen. Daarna een duik genomen en heerlijk bij het zwembad gelegen.

Om vier uur zijn we richting strand gelopen. Het waaide behoorlijk en de zee was ruw.

Op het strand lagen diverse boten. Ook een speciale boot van hier. 

Verder zagen we een prachtige vijver met grote waterlelies en bomen waarvan de wortels in het water stonden. Op de terugweg hebben we een biertje gedronken in een strandtent.

Om 19.00 uur is het diner bij ons hotel. 

Terwijl we even aan het kanaaltje zaten bij ons hotel zagen we een watervaraan. Om 19.00 uur is het diner bij ons hotel. Er komt een gezellige muziekje bij, wierookstokjes gaan aan, het beloofd een gezellige avond te worden. 

Een reactie op “Dag 2 Dubai – Ettukala (Negombo)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *