Dag 9, Tha Ton – Mae Salong – Tha Ton (45,8 km)

Het heeft de hele nacht geregend en zoals gewoonlijk werd het tussen 09:00 en 09:30 weer droog. Vandaag willen we naar Mae Salong, een bergdorpje op 1.200 mtr hoogte en ongeveer 50 km van Tha Ton. Om 10:30 konden we nog net een songtaew aanhouden. De fietsen gingen los op het dak.

En samen met diverse Thaise mensen achterin gingen we richting Mae Salong.

Het ging niet zo hard naar boven, tussen de 20 en 50 km/u. De omgeving is weer geweldig. Dit zijn echt de bergen! Voor de afslag naar Mae Salong hadden we na een politie-check even een stop van 15 min. op het busstation. De laatste 15 km gingen ontzettend steil naar boven, meer dan 20%.

In Mae Salong hadden we de fietsen van de songtaew gehaald en meteen een eindje verderop een lekker kopje thee gedronken.

De opiumvelden van vroeger zijn nu in gebruik als theeplantages. De overheid stimuleert dit. In het dorp was ook een lokale markt met veel klederdrachten.

We werden natuurlijk ook direct aangesproken om een armbandje te kopen, ook hier is het toerisme duidelijk doorgedrongen. En jahoor, Henny heeft er 2 gekocht maar direct gevraagd om een foto te maken van deze dames.

Dit zijn de knapste die we konden vinden (bergstam Akha)

Dit zijn de knapste die we konden vinden (bergstam Akha)

We dachten dat de terugweg alleen maar dalen was. Klein foutje! We hadden steigingpercentages van meer dan 18%.

Hoogteprofiel van deze afdaling

Hoogteprofiel van deze afdaling

 

Het was wel een pittige dag maar zeker de moeite waard.

Even schuilen voor een flink regenbuitje

Even schuilen voor een flink regenbuitje

In een bamboehutje

In een bamboehutje

We hadden het niet willen missen. Toch weer 45,8km gefietst. Om 17:45 waren we weer bij ons bungalowtje. Heerlijk gegeten  en lekker gekletst met een Duits stel uit Leipzig.

3 reacties op “Dag 9, Tha Ton – Mae Salong – Tha Ton (45,8 km)”
  1. Haai luitjes ik probeer het nog een keertje ik denk dat jullie onze berichten niet hebben ontvangen.we vinden het reuze leuk om jullie zo te volgen liefs xxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *