Dag 8, Fang – Tha Ton (34,9 + 19 km)

Na het ontbijt zijn we met z’n zessen eerst naar de Hot Springs van het natuurreservaat Doi Pha Hom Pok van Fang gefietst. Dit was 9 km verderop. De bagage hebben in het hotel achtergelaten.

De Hot Springs waren mooi maar niet spectaculair. We hebben nog even met onze voeten in een heet bad gezeten. Hier heeft Henny ook een prachtig zilveren armband gekocht.

Terug bij het hotel de spullen gepakt en nog even met z’n zessen in Fang geluncht. Dit was verrukkelijk. Noodles met inktvis, zalm en mosselen. Best pittig maar heerlijk. We kregen nog een soepje om te blussen. Ook het bedienend personeel vond het leuk dat er Europeanen hier kwamen eten en nam foto’s van ons.

Om 13:30 zijn we aangefietst richting Tha Ton. Ieder  zijn eigen weg. Het was bloedheet onderweg, soms wel 40 graden. Deze keer een mooie landelijke weg door diverse dorpjes en langs vele rijstvelden waar volop gewerkt werd. De lokale bevolking begroet ons zeer vriendelijk.

Ook lopen er overal honden los rond. Deze gaan rustig op zij en blaffen niet.

Het was een korte etappe en om 15:30 hebben we ons onderkomen gevonden bij Garden Home Nature Resort. Een kleine bungalow met airco aan de rivier.

Hier was ook een restaurant waar we heerlijk hebben gegeten en gedronken. We blijven hier 2 nachten want morgen gaan we naar het Karendorp Doi Mae Salong. Het is hier zo vochtig dat de was niet droogt. Gelukkig kunnen we onze was hier afgeven en morgenavond weer ophalen zodat de kleren weer lekker schoon zijn en niet klam! Tijdens het eten begon het weer te regenen maar wat nu valt, valt morgen niet!

3 reacties op “Dag 8, Fang – Tha Ton (34,9 + 19 km)”
 1. Best Andri en Henny!

  echt gaaf dit! een betere manier om echt heel close en met diepgang een land te ervaren, zien en diens cultuur op te snuiven kan ik me niet bedenken (;-)… enjoy en ik blijf jullie volgen….!

  mvg Harm

 2. Hebben jullie – als jullie weer thuis zijn – nog wel zin in de Hollandse Pot? Als ik het zo lees eten jullie daar verrukkelijk!

  Groetjes,
  Theo en Francina

 3. Hoi dappere fietsers, wat een mooie foto’s en leuk verslag.

  Wel je beeldje goed bewaren hoor,dat komt niet voor niks op je pad.

  Heel veel plezier ,we blijven jullie volgen.

  Dikke knuf loeks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *