Dag 16, Chiang Khong – Chiang Rai (105 km)

Vanochtend om 08:00 vertrokken. Er stond immers een lange etappe voor de boeg. We verlaten de Mekong rivier en gaan weer door de bergen naar Chiang Rai. Het eerste gedeelte was dan ook erg heuvelachtig en leidde ons door rijst- en maisvelden.

Zo wordt de lokale weg aangeduid, in dit geval weg 4001

Zo wordt de lokale weg aangeduid, in dit geval weg 4001

We fietsten naar het zuidwesten. Er stond een behoorlijke tegenwind over het gehele traject. Het tweede gedeelte was gelukkig een stuk vlakker. We fietsten door kleine dorpjes.

We hadden de indruk dat WIJ de attractie waren. Iedereen zwaaide en wuifde naar ons. Ze moedigde ons zelfs aan! Super leuk die reacties. Ook de honden gingen voor ons aan de kant.

Halverwege hebben we gelunched in Ban Bong. Een behulpzaam Thais meisjes probeerde met Engels ons te helpen. Heerlijk gegeten trouwens. Uit de verte kwam een brommer met 2 luidspeakers aan de voorkant onze kant op. Andri zwaaide naar de man en hij kwam even gedag zeggen. Het was een Fransoos die in Geneve woonde en nu al 27 maanden onderweg was in Azië. Achterop een tentje en wat andere spulletjes. Hij sprak de taal redelijk goed. Oorspronkelijk wilde hij 6 maanden toeren.

Het laatste stuk ging vrij vlot naar Chiang Rai. Bij een stalletje nog wat cactusvruchten gekocht.

Dit noemt men witte draak fruit, pitahaya. Smaakt een beetje naar aardbeien en peer.

Een geschilde pitahaya

Een geschilde pitahaya

We hebben nog een stukje langs de Nam Kok rivier gefietst voordat we Chiang Rai binnen kwamen. Het was weer een feest van herkenning. In het hotel hebben we direct onze kleding afgegeven voor de was. We blijven hier 2 nachten en de kleding zelf wassen is geen optie, het droogt hier niet! Al met al hebben we vandaag maar één buitje gehad en zijn we toch al aardig verkleurd. De gouden kloktoren in Chiang Rai verandert na 19:00 elk uur 5 minuten lang van kleur en er speelt een muziekje. Het lijkt wel de Efteling.

http://www.youtube.com/watch?v=jWEwjtYulvo

Morgen een rustdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *