Dag 15, Chiang Saen – Chiang Khong (80,7 km)

Vanochtend om 08:30 vertrokken. Het bruggetje naar de zonnebloemen is verdwenen.

De Mekong rivier staat erg hoog en heeft een behoorlijke stroming. Het blijkt dat de Chinezen de stuwmeren hebben opengezet! We fietsen naar Chiang Saen.

Een Thais fietspad, weinig gebruikt

Een Thais fietspad, weinig gebruikt

Klaar voor de overtocht naar Laos

Klaar voor de overtocht naar Laos

Na 5 km kwam er een wegomlegging. Meestal kunnen we er met fiets wel door maar vandaag niet, helaas. Het viaduct over de Nam Kok rivier is volledig weg en er staat alleen nog bewapening voor de nieuwe pijlers.

Dus terug fietsen en de omleiding verder volgen. Al met al hebben we 10 km extra gefietst en hebben de route weer bij 15,7 km op kunnen pikken. Het weer is prima, er is zelfs zon! De etappe was heuvelachtig, maar gelukkig niet extreem. In Ban Saeco komen we bij een tempel waar allemaal kinderen van 4 tot 6 jaar in de Viharn zitten.

Zij hebben kaarsen gebracht voor de monniken voor de komende Boedistische dag. Daarna hebben we heerlijk gelunched op een terras met uitzicht over de Mekong rivier.

De laatste 13 km waren erg pittig met 3 zware beklimmingen (10 tot 15%).

Zeker weer een prachtige fietsdag en zonder regen. Om 17:30 wandelden we door de hoofdstraat en pikten een terrasje.

Schoonmaken van Kokosnoten

Schoonmaken van Kokosnoten

Laden en lossen in de haven van Chiang Khong

Laden en lossen in de haven van Chiang Khong

Wat een bedrijvigheid! Het valt ons overigens op dat de Thai eten koopt aan de stalletjes om dit thuis op te warmen en wat moet een Thai toch zonder een brommer/scooter en een Pick-up truck. Er rijden er wel duizenden. Morgen hebben we een zeer lange etappe. Ruim 100 km want er is onderweg geen overnachtigsmogelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *