Dag 17, Chiang Rai (rustdag)

Henny heeft plotseling een dik rechter oog. Na het ontbijt eerst het ziekenhuis bezocht. Alle medische hulp wordt hier gegeven in het ziekenhuis. Bij de informatiebalie werden we vriendelijk geholpen en Henny moest zich in laten schrijven en kreeg een papieren ponskaart. Op de 1e verdieping bij loket 17 werd eerst de bloeddruk op gemeten en in een volgende kamer werd een oogtest afgenomen. Alles oké. Daarna onder begeleiding naar de wachtkamer van de dokter. Overal volle wachtkamers. Het afroepen ging natuurlijk in het Thais. Aha,  Mrs. Hendrika werd geroepen. De dokter onderzocht Henny en concludeerde dat het oog ontstoken was en er verder niets ernstigs aan de hand was. We moesten daarna melden bij loket 15 op de begane grond en konden na betalen bij loket 9 deboogdruppels ophalen bij loket 10. Kosten: Service 50 THB  en Medicijn 13 THB. Totaal ongeveer €1,75. Na 2 uur stonden we weer buiten en waren een ervaring rijker.

Nadat we op de plaatselijke markt wat hadden gegeten, zijn we de stad ingewandeld richting het Hilltribe Museum. Dit museum beschrijft het leven van de bergvolkeren hier in Thailand. Vlak voor het museum begon een processie/optocht met loopgroepen en auto’s met daarop grote kaarsen. Eind juli herdenkt men de geboorte, de verlichting en het heengaan van de Boeddha. En de monniken gaan dan 3 maanden in retrait. Omdat vroeger nog geen electriteit was gaf de plaatselijke bevolking kaarsen aan de monniken.

Het museum was zeker het bezichten waard. Maar hopen dat de oogdruppels ook helpen!

Morgen gaan we weer op de fiets.

4 reacties op “Dag 17, Chiang Rai (rustdag)”
  1. Hoi Meiss , lastig hoor een ontstoken oog,bij mij helpt goed gaasjes met zo heet mogelijk gekookt water ,twee of drie keer per dag.

    Tip van het oogziekenhuis .

    Hoop dat het snel over is, sterkte Meiss, liefs Loeks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *