Om 09:20 werden we opgehaald met een songtaew en gingen naar het guesthouse Gap’s House. Van hieruit werd de kookcurcus Thaise keuken georganiseerd. In totaal waren we met 6 personen. Eerst gingen we naar de lokale markt voor het kopen van de ingrediënten.
Vervolgens reden we naar de kookstudio.
In de ochtend werden de gerechten voor de lunch gemaakt.
- Green curry paste (prik kaeng keaw wan)
- Chicken green curry (kaeng khiew waan kai)
- Steamed curry fish (ho mok plaa)
- Sticky rice (kao nieo)
- Cucumber sauce (jiem tort man plaa)
- Sautéed chicken with cashew-nut (kai phat met ma muang)
- Thai style fish cake (tort man plaa)
- Spicy & sour lemon grass soup with shrimp (tom yum Jkoung)
Rond 14:00 gingen we weer verder met de gerechten voor het diner.
- Thai mango with sticky rice (khaw neaw ma-moung)
- Thai spring rolls (poh pia)
- Fried noodle Thai style (phat thai sai khai)
Deze gerechten werden in tempexdoosjes bewaard en konden we na afloop (rond 15:30) meenemen als avondeten. Het was een geslaagde dag. En nu maar hopen dat we dit ook thuis weer voor elkaar krijgen!
welkom thiuisw
Ziet er top uit. Komen wel helpen klaarmaken (en opeten):-)
Alvast een hele goede reis!! XXX
Hoi. Volgens mij hebben jullie een supervakantie gehad! Het was weer erg leuk om met jullie mee te genieten. Goeie thuisreis alvast.
Groeten,
Kees
Ziet er heerlijk uit!
Wij willen het testpanel zijn als jullie thuis gaan uit proberen!