Dag 27, Chiang Mai (kookcursus)

Om 09:20 werden we opgehaald met een songtaew en gingen naar het guesthouse Gap’s House. Van hieruit werd de kookcurcus Thaise keuken georganiseerd. In totaal waren we met 6 personen. Eerst gingen we naar de lokale markt voor het kopen van de ingrediënten.

Vervolgens reden we naar de kookstudio.

Iedereen zijn eigen wok

Iedereen zijn eigen wok

Onze kok

Onze kok

In de ochtend werden de gerechten voor de lunch gemaakt.

  1. Green curry paste (prik kaeng keaw wan)
  2. Chicken green curry (kaeng khiew waan kai)
  3. Steamed curry fish (ho mok plaa)
  4. Sticky rice (kao nieo)
  5. Cucumber sauce (jiem tort man plaa)
  6. Sautéed chicken with cashew-nut (kai phat met ma muang)
  7. Thai style fish cake (tort man plaa)
  8. Spicy & sour lemon grass soup with shrimp (tom yum Jkoung)
Actiefoto met de vijzel

Actiefoto met de vijzel

De ingrediënten voor kai phat met ma muang

De ingrediënten voor kai phat met ma muang

Heerlijke lunch

Heerlijke lunch

Rond 14:00 gingen we weer verder met de gerechten voor het diner.

  1. Thai mango with sticky rice (khaw neaw ma-moung)
  2. Thai spring rolls (poh pia)
  3. Fried noodle Thai style (phat thai sai khai)
De ingrediënten voor phat thai sai khai

De ingrediënten voor phat thai sai khai

Deze gerechten werden in tempexdoosjes bewaard en konden we na afloop (rond 15:30) meenemen als avondeten. Het was een geslaagde dag. En nu maar hopen dat we dit ook thuis weer voor elkaar krijgen!

 

4 reacties op “Dag 27, Chiang Mai (kookcursus)”
  1. Hoi. Volgens mij hebben jullie een supervakantie gehad! Het was weer erg leuk om met jullie mee te genieten. Goeie thuisreis alvast.

    Groeten,
    Kees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *