Dag 4 Nederlinter – Durbuy (96 km)

Vandaag vertrokken we duidelijk wat later, 10:00. Ik kreeg van Helma instructie hoe ik de tape moest aanbrengen.

Helma en Fred gaan op het fietspad rechtaf richting Avignon en we linksaf om onze route weer op te pakken. Vanaf Zoutleeuw volgen we de fietroute “Haspengouw-route”.

We fietsen nu tussen de fruitbomen en korenvelden.

We volgen daarna de route “RAVel 127”. Ook dit weer een oude spoorbaan. We komen zo aan in Huy. Een toeristenplaats aan de Maas.

Het klimmen begint nu ook! Rond 16:30 vallen de eerste regendruppels en daar blijft het niet bij. Het zijn hoosbuien!! We besluiten om door te fietsen naar Durbuy. Daar zijn een aantal hotels, de tent is nu geen optie.

Via een super mooi fietspad door de heuvels van de Belgische Ardennen komen we als verzopen katten om 19:30 aan bij het hotel dat ik snel onderweg had kunnen reserveren. Durbuy, de kleinste stad van Europa, is een sfeervol stadje met veel 17e eeuws huizen opgetrokken uit grijze zandsteen.

Met de knie van Henny gaat het gelukkig goed. De weersvooruitzichten zijn voor morgen niet best.

 

Een reactie op “Dag 4 Nederlinter – Durbuy (96 km)”
  1. Haai lieve luitjes
    Jullie zijn weer goed bezig en henny wat een geluk dat je een persoonlijke verzorger bij je hebt.ik hoop dat jullie beter weer hebben dan ons hier regende het de hele dag.lieve groet van ons de de geldertjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *