Dag 3 Overpelt – Nederlinter (73 km)

Gisteravond hebben we ook gezellig zitten buurten met Helma en Fred.

Een fietsechtpaar uit Linschoten. Zij gaan naar Avignon.

Na een lekker ontbijtje op het terras van de camping hebben we om 09:05 de route weer opgepakt. De oude spoorbaan is een geweldig fietspad. In Beringen-Mijn heb ik nog een ouderstel uit België geholpen met de weg te wijzen naar Koersel. Ook deze vakantie dus weer een goede daad gedaan. Beringen-Mijn is een oude kolelmijnstad.

Via Schaffen fietsen we naar Diest. Onerweg komen we denk ik het kleinste rotonde van Begië tegen.

Hier gaan we naar de Grote Markt om te lunchen. Henny heeft toch wel behoorlijk last van haar linker knie, wat nu? Op dat moment komt Helma en Fred voorbij gefietst. Helma is fysiotherapeut in het leger en wil Henny wel tapen.

We fietsen verder naar Budingen. Voor een camping moeten we de route verlaten en fietsen over een oude spoorbedding naar Nederlinten. Hier is de mini-camping “Leeuwerikkenveld”.

Jos en Nicole runnen deze camping en tevens een B&B met 8 kamers!! Helma en Fred hadden ook deze camping als overnachtingplaats gekozen. Dus met z’n vieren gezellig op het terras van Jos aan een plaatselijk blond biertje. Nu blijkt dat Jos ook geweldig kan koken! Wij vragen of hij dat voor ons ook zoy kunnen en jahoor een drie-gangen diner werd verzorgd.

Dit werd een onvergetelijke avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *