Dag 5, Villip – Boppard (85 km)

Ook vandaag na een lekker ontbijtje om 09.35 uur vertrokken. Wel weer in de regen en gelijk een beklimming van 4 km.

Na een zeer mooie afdeling door het bos komen we bij de Rijn aan (10.25 uur).

De Rijn

De Rijn

Via Reamagen naar Bad Breisig. Om 11.15 uur gestopt voor koffie met Kuche. Tijdens deze stop komt ook Beppie aangefietst en geniet ook van thee met gebak, het is toch feest vandaag, niet waar! Vanaf dit moment kunnen we zonder regenjas verder fietsen langs een mooi pad langs de Rijn.

Om 14.45 bereiken we Koblenz en het begint weer te regenen. Het Deutsches Eck bekeken.

Het Deutsches Eck

Het Deutsches Eck

Hier komt de Moezel in de Rijn. Een terrasje opgezocht waar Henny thee nam en ik een weizenbier! Hier ook wat gegeten. Daarna doorgefietst naar het eindpunt van onze dag Boppard.

Bij het eerste pensionnetje was een zeer onvriendelijke dame en we besloten daar niet te overnachten. Henny houdt een oudere vrouw aan en vraagt de weg naar het volgende pension in ons boekje. Zij wijst de weg maar zegt ook dat ze een vriendin heeft die ook kamers verhuurt. Vriendelijk loopt ze met ons mee naar haar vriendin Frau Decker. Het blijkt een ontzettend lieve oudere vrouw te zijn. De kamer met keuken en tv, bank en een prachtige douche worden ons aangeboden voor maar € 34,00. Tevens verwijst ze ons naar restaurant “Daylan”, waar we inderdaad heerlijk hebben gegeten. Daarna nog een afzakkertje genomen in het dorp. Om half 11 naar “huis” gegaan. Het was een heerlijke verjaardag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *