Dag 4, Julich – Villip (86,6 km)

Na een prima nachtrust en ontbijt om 09.45 uur vertrokken. Dit is de eerste dag zonder regenkleding en we gaan heerlijk voor de wind!

Na 10 km merken we dat de achterband van Andri wat slap is. Pompen lukte niet. Het ventiel bleek lek te zijn. Dus vervangen die binnenband! Een foto gemaakt van een watervalletje in de Rur.

Het watervalletje in de Rur

Het watervalletje in de Rur

In Niederau wat lekkers gekocht bij een bakkertje en dit opgegeten bij het kasteel Schloss Burgau (13.00 uur)

Via Zülpich met mooie stadspoorten naar Euskirchen gefietst. Dit stuk fietste heerlijk voor de wind. Na Miel en Luftelburg zijn we via een mooi bospad naar Villip gefietst. Im Gasthaus “Henselen” hebben we een kamer geboekt voor de nacht (16.30 uur). Het weer is nog steeds niet geschikt om in een tentje te slapen. Gedoucht en daarna weer een lekker biertje/wijntje en een soepje genomen om zes uur. Daarna even contact gehad met Martijn. De ruit is door Carglass vervangen en Martijn heeft de schade geregeld met Achmea. Super!

In het hotel troffen we Beppie aan, een vrouw van 46 die alleen op de fiets naar Florence fietst en van daaruit met de fietsbus (22 uur) terug naar Utrecht gaat. Zij komt uit de buurt van Dokkum. Die avond lekker gekletst over fietsen, schaatsen en andere zaken. Rond 21.30 uur naar bed. Morgen weer een nieuwe dag.

Om 00.10 uur gewekt door een SMS-je van ons mam (Joke). Henny is immers jarig, 50! Hoera, Hoera!!

Gelijk ook maar onze cadeaus gegeven. Ze is blij verrast. Van Martijn krijgt ze een Douglasbon, van haar vriendinnen een Benidorm bastaards-bon waarbij ze op 9 september wordt vrijgehouden. En van mij een weekend Parijs met de Thalys (11 en 12 augustus).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *