Dag 15 Kandy en omgeving

Vandaag gaan we Kandy bekijken. Na het ontbijt hebben we voor het hotel een tuktuk aangehouden. Na wat onderhandelen over de prijs liet de chauffeur ons een aantal bezienswaardigheden rond Kandy zien. We starten om 10:00 uur en om 16:00 werden we weer voor het hotel gedropt.

Als eerste bracht hij ons naar de hoger gelegen Boeddhistische tempel “Bahirawakanda Vihara”. Hier staat een gigantische beeld van Boeddha.

Dit beeld is zo’n 27 meter hoog en is daarmee het grootste Boeddhabeeld van Sri Lanka. Vanaf hier heb je ook een mooi panoramisch uitzicht over Kandy. Even buiten Kandy hebben we de theefabriek van Embilmeegama bezocht. Heel mooi om het proces van theeverwerking te zien.

Na een lekker kopje thee in deze fabriek zijn we naar kruidentuin Villa Herbarium gegaan. Het was heel interessant om te zien hoe de kaneel, nootmuskaat, kardamon, peper, koriander en andere kruiden groeien. Ze hadden voor elk kwaaltje wel een middeltje.

Tevens hebben we een kleine hoofd/nek ayurveda massage gehad. Dit was heerlijk. Daarna zijn we doorgereden naar de Royal Botanical Garden. De chauffeur ging niet naar de hoofdingang maar bracht ons bij een tweede ingang. Om bij de prachtige tuin te komen moesten we eerst over een ijzeren hangbrug.

Wat was dit een prachtige tuin. Er hingen wel een paar honderd vliegende honden in de bomen en een lawaai dat ze maakte!

Het park was verdeeld in verschillende delen. Zo was er een  hoek met verschillende bamboesoorten, palmen, een prachtige vijver en orchideeën tuin.

Kanonskogelboom

Coco de mer (double coconut tree)

Na twee uur vertoeven hebben we nog een kort bezoekje gebracht aan een batikfabriekje. Alles wat daar gemaakt werd was handwerk.

De wax aanbrengen

De wax met kokend water afspoelen

Echt knap en mooi om te zien. Om 16.00 uur waren we weer thuis en we zijn nu alle indrukken van vandaag aan het verwerken. Morgen gaan we met een mini-van naar Nuwara Eliya. Deze stad ligt op 1.868 meter en ligt aan de voet van hoogste berg van Sri Lanka. Dit is Piduruthalagala met een hoogte van 2.524 meter.

Een reactie op “Dag 15 Kandy en omgeving”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.