Dag 4, Chiang Mai – Royal Ping Garden (72 km)

Tijdens het ontbijt zag ik dat de fietsenmaker (Stuart Smit) om 01:57 een mailtje had gestuurd dat het gelukt is met het achterwiel en dat we om 09:00 de fiets kunnen ophalen.

De velg van Henny's achterwiel, dit moet rond zijn!

De velg van Henny’s achterwiel, dit moet rond zijn!

Dat is goed nieuws. Snel met de songtaew naar Stu. Na een testrit is alles goed goed bevonden. Terloops heeft hij ook nog de handel van de stuurtas met een schroef gefixt. Super en dat allemaal voor 2.150 THB (ca €60). Hij heeft onze vakantie gered!! Terug naar het hotel en om 11:15 zijn we op de fiets gestapt. Nog even langs de 7-Eleven en zo fietsen we Chiang Mai uit. We fietsen vervolgens door kleine dorpjes, langs vele rijstvelden, bananenplantages en velden met palmbomen. Overal mensen die ons vriendelijk begroeten.

Palmplantages

Palmplantages

Druk bezig op de rijstvelden

Druk bezig op de rijstvelden

Om 13:00 begint het te regenen maar gelukkig is er een winkeltje en een eetstalletje aan de overkant. Hier hebben we heerlijk gegeten.

Na 40 km begint het behoorlijk heuvelachtig te worden en de benen worden dus getest. Af en toe fietsen we langs een drukkere weg, gelukkig met een brede fietsstrook. Het links fietsen gaat ons goed af. Om 16:45 komen we bij ons hotel aan, Royal Ping Garden.

Royal Ping Garden Resort

Royal Ping Garden Resort

Gelijk douchen en een biertje drinken was de bedoeling. Dat biertje liet even op zich wachten want het was behoorlijk aan het regenen! Rond 18:00 toch door de regen naar het terras gegaan om wat te drinken en te eten. Daar ontmoeten we een gezin uit Groningen en ook zij fietsen de route zoals wij gepland hebben. Gezellig met hun gegeten en van gedachten gewisseld. Er was die avond ook karaoke, georganiseerd voor een 60-tal universiteit studenten. Dat ging er vrolijk op los! Het regent nog steeds. Hopelijk is het morgen droog want we blijven hier een extra dag.

8 reacties op “Dag 4, Chiang Mai – Royal Ping Garden (72 km)”
 1. Wat een avontuur weer! Heerlijk om te lezen.
  Henny, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Dikke kus van Theo en Francina

 2. Fijn om jullie verhalen te lezen en het enthousiasme over deze reis te horen. Waar kun je nu beter je verjaardag vieren dan onder de zon (?) in Azie? Henny van harte gefeliciteerd en nog veel mooie fietsdagen!

 3. Hallo buurtjes,

  Zo jullie avontuur per fiets is nu begonnen. Gelukkig het wiel gerepareerd en op pad voor de eerste kilometers.
  Heel leuk jullie verslag te lezen en veel plezier van ons toegewenst.

  John & Miranda

 4. Hoi Henny en Andri,
  Lees net jullie verslag van de afgelopen dagen, jeetje wat je in een paar dagen kunt meemaken, gelukkig alles opgelost. Het ziet er daar erg mooi uit aan de foto’s te zien. Veel plezier verder en we volgen jullie, als we tenminste WiFi hebben op vakantie. Groetjes

 5. Hallo wereldfietsers! Wat een avonturen en super dat jullie de pech hebben overwonnen. Soms moet je ook een beetjes mazzel hebben om tegen een Amerikaanse fietsenmaker aan te lopen. Ons fietsmotto is altijd: komt altijd goed en gelukkig is dat bij jullie ook gebeurd. Prachtige foto’s en het moet bijzonder zijn om een totaal ander landschap en cultuur op de fiets te verkennen. Geniet verder, maar dat kan eigenlijk niet anders!

 6. Hoi Henny en Andri,
  Weer leuk om jullie verhalen te lezen. Fijn dat de reparatie van het wiel zo snel opgelost is. Jullie eerste indrukken van Thailand zijn goed zo te lezen. Heel veel fietsplezier! Groeten Kees en Jozien

 7. Gelukkig toch kunnen beginnen aan de fietstocht! Pfff ….dat zou wat geweest zijn! Het ziet er leuk uit, hopelijk gaat de zon morgen ook nog schijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *