Dag 14 Guewenheim – Biel (63 km gefietst en 60 km met de trein)

We stonden op met prachtig weer. De tent hadden we mooi droog in kunnen pakken. Via Soppe-le-Bas en Guevenatten komen we weer op de route. We volgden het fietspad Piste Cyclable de la Largue. Erg mooi en het weer zit geweldig mee. We zien diverse vakwerkhuizen.

Na Courtavon verlieten we Frankrijk en reden zo het Zwitserse canton Jura in. De Franse Gendarmerie wilde graag op de foto.

De Zwitserse douane was nergens te zien! Vanaf de grens tot aan het meer van Biel liggen er vier bergplooien die samen de keten van Jura vormen. We besloten om naar Courgenay te fietsen en daar op de camping te overnachten. Helaas, deze camping was gesloten! Op dat moment kwamen er behoorlijke donkere dreigende wolken uit het het zuid-oosten. We hadden snel het weerbericht bekeken. Dat beloofde niet veel goeds. In dit dorpje was gelukkig ook een stationnetje. Hier besloten we om de trein te nemen naar Biel. Dit bleek een goede keuze. Ik had nog maar net de kaartjes gekocht en het begon te regenen en ook te hagelen.

De hele treinreis (60 km) naar Biel was het heel slecht weer.

Op het station in Biel hebben we een hotel geboekt. Het bleef maar regenen en onweren. Na een heerlijke douche in het hotel zijn we de stad ingegaan om een hapje te eten. We vonden het lokaal Osteria. Erg gezellig en heerlijk gegeten.

Morgen hopen we richting Bern te kunnen fietsen.

2 reacties op “Dag 14 Guewenheim – Biel (63 km gefietst en 60 km met de trein)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *