Dag 3 Diest – Malonne (88 km)

Vandaag natuurlijk eerst Henny gefeliciteerd met haar verjaardag. Na het ontbijt hebben we nog even door Diest gefietst. Langs het Begijnenhof en het oude centrum hebben we onze route vervolgd. We fietsen over de “IJzerenweg”, een kaarsrecht fietspad over een oude spoorwegbedding, van Halen naar Tienen. Via Hoegaarden fietsen we naar Namen over de RAVeL 2. RAVeL staat voor Réseau Autonome de Voies Lentes. Ook dit is een fietspad over een spoorwegbedding. Dit fietst overigens wel als een trein!

image

image

Ongemerkt komen we in Namen aan. Via de oever van de Sambre (veel kinderkoppen wat zeker niet makkelijk fietst) komen we in het centrum. Namen is onstaan als nederzetting aan de samenloop van de Sambre en de Maas. De romeinen bouwden een versterkte stad, castrum, aan de voet van de heuvel. Bovenop de heuvel staat de Citadel.

image

Onze camping, “Les Trieux”, ligt 10 km onder Namen en niet op de route. Via een pittige beklimming ( 1 km en max 13%) vanuit het plaatsje Malonne komen we bij de camping. We hebben een prachtig plekje!

image

Tentje opgezet, douchen en later een biertje gedronken op de verjaardag van Henny met het uitzicht van de ondergaande zon. Tis hier erg mooi en rustig en wel veel vogelgeluiden.

Vanaf morgen zal de route wel pittiger worden, we zitten namelijk al in de Ardennen.

Een reactie op “Dag 3 Diest – Malonne (88 km)”
  1. Haai liefies wat ziet het er allemaal weer prachtig uit .ik zit even bij mac donald van wegen geen bereik bij nieuwe huis…….veel liefs en groetjes van ons xxxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *